European Society of Radiology бяха част от XVII Конгрес на Българска Асоциация по Радиология.

Главният секретар на Европейското дружество по радиология присъства по време на на XVII-тия Конгрес на Българска Асоциация по Радиология, провел се между 28-ми и 30-ти септември в Пловдив. Специалистът е за втори път в България, като неговата задача на събитието бе да представи структурата и основните цели на организацията.

Интересът сред участниците бе голям, като всички те получиха подробна информация с какво се занимава European Society of Radiology и какви възможности предоставя на специалистите в областта. Европейското дружество по радиология организира редица обучителни курсове за млади специалисти и върху това е поставен акцентът в дейността на организацията през последните 2 години.

Ето какво разказа представителят на European Society of Radiology пред Здравен навигатор:

Разкажете ни за European Society of Radiology.
Главната цел на Европейското дружество по радиология е обединяването на нашата общност чрез привличане на все повече специалисти като членове, организирайки високонаучни медицински сесии по целия свят.
Един от основните ни фокуси в момента е насочен към радиографите чрез специалната програма Shape your Skills (Radiographers support programme). Организирали сме и няколко програми, чиито акцент е развитие на младите лекари и които са под общ надслов "Invest in the Youth". Европейското училище по радиология пък провежда специализирани курсове в различни страни.

Има ли много млади хора, които проявяват интерес към радиологията?
Да, младите специализанти и специалисти стават все повече и повече. Всички ние смятаме, че младите са бъдещето на нашата сфера и на нашата общност.

Какви са впечатленията Ви от XVII Конгрес на БАР и за пръв път ли сте в България?
Преди 2 години за пръв път посетих събитието, което се проведе отново в Пловдив. Организацията е страхотна и съм истински впечатлен от лекторите и участниците. Градът е също е прекрасен, а българите са много мили.
Щастливи сме, че работим толкова добре с българските организации, затова дойдохме отново.

Снимки: Здравен навигатор

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече