Това препоръча известният германски специалист проф. Карстен Перка.

Както вече ви информирахме, той се включи и бе сред специалните гости в първото обучително събитие на AORecon в България.

Двудневният мастър клас събра водещи експерти в областта на ставното протезиране в София по темата „Основи на ендопротезирането на колянна и тазобедрена става“. Събитието е част от календара на международната организация за обучение в областта на протезирането и лечението на пациенти с опорно-двигателни нарушения, в чиято мрежа има над 20 000 специалисти от 124 държави.

Повече от проф. д-р Карстен Перка:

Проф. Перка, бихте ли споделили Вашите впечатления от събитието, което провеждате в България?

Форумът се организира за първи път в страната ви. Мога да кажа, че в първото обучение на AORecon в България се включиха както млади, така и утвърдени български и чуждестранни специалисти в областта на ортопедията.

За мен е голямо удоволствие и чест да присъствам на това събитие, като мога да кажа, че съм особено доволен, че успяхме да го реализираме. Смятам, че се справихме с подготовката и организацията на форума добре, разбира се с активното участие на колегата ни от България – проф. Пламен Кинов.

Целта на тази среща е преди всичко да имаме възможност за широки дискусии, представяне и коментиране на клинични случаи, споделяне на опит и пр.

Самият аз също имах лекция, като се фокусирах върху инфекциите в областта и как да се справим с проблема.

Смятам, че тази среща ще бъде начало на едно сътрудничество, което ще продължи и ще се утвърди във времето между колегите в нашата сфера.

Какво послание бихте отправили към участниците в срещата?

Бих препоръчал да бъдат възможно по-активни, защото всички ние имаме необходимост непрекъснато да надграждаме знанията и уменията си.

Снимка: Здравен навигатор

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече