Форумът събра световноизвестни имена, специалисти от цялата страна и много млади кадри.

Както вече ви информирахме, Българско хирургическо дружество (БХД) проведе XVI Национален конгрес по хирургия с международно участие. Форумът се състоя между 4 и 7 oктомври 2018 г., в к.к. „Златни пясъци“. Дружеството вече се оглавява от проф. Бойко Коруков, изп.-директор на УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ“, а на Общото събрание на организацията за бъдещ председател бе избран проф. Димитър Стойков от Плевен.

„Преди всичко искам да благодаря на всички членове на Организационния комитет, на всички членове на Научния комитет, на компанията за Международни конгреси, която е наш основен партньор в организацията на конгреса“. Това каза при откриването на форума досегашният председател на БХД проф. Георги Тодоров (на снимката - вляво). Той отправи също така и благодарности към спонсорите и участниците на събитието.

В конгреса се включиха около 465 делегати, имаше 225 отпечатани доклади, 69 постера, 209 орални презентации, разпределени в 23 научни сесии. Във форума се включиха и специалисти от сърдечносъдовата хирургия, от гръдната хирургия и пр. Освен това, за първи път бе организирана и специална сесия на професионалистите по здравни грижи. В конгреса участваха и чуждестранни хирурзи, които са световноизвестни имена в своята област, както и много млади хирурзи.

Снимки: Здравен навигатор

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече