Доц. Матеев: „Всички презентации бяха на ниво за международен конгрес.”

"Българското дерматологично дружество (БДД) има дългогодишна и славна история. То е център-обединител на българските дерматолози.” Това каза председателят на БДД доц. д-р Гриша Матеев в приветственото си слово на откриването на XXVII Софийски дерматологични дни "Проф. Асен Дурмишев", които подължиха от 1 до 4 ноември в София. Тази година Дружеството чества още и 95 години от основаването си. То има превилегията да е най-старото медицинско дружество, създадено от тясна медицинска специалност.

Доц. Матеев разказа накратко за дейността на БДД в и извън страната и начерта програмата на бъдещите събития. В Дерматологичните дни взеха участие над 350 делегати, а темите на събитието бяха две: Клинична дерматология и Рядко наблюдавани клинични случаи. По думите на доц. Матеев „Всички презентации бяха на ниво за международен конгрес.”


Доц. Дърленски, секретар на БДД: "По време на презентациите имахме възможност да обогатим практическите си познания, да се подготвим за случаи, които не виждаме ежедневно в практиката и да разширим своята визия за дерматологията като специалност."

Снимки: Здравен навигатор
Редактор: Анелия Николова

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече