Форумът се проведе в Правец на 15-17 февруари 2019 година.

За втори път срещата събра детски оториноларинголози, педиатри и общопрактикуващи лекари от цяла България. Идеята на организаторите от Българското сдружение по детска оториноларингология бе да направят мултидисциплинарна среща с международно участие, която да бъде изцяло ориентирана към клиничната УНГ практика. Конференцията се проведе под егидата на Европейското дружество по детска оториноларингология.

Във фокуса на специалистите бяха основни теми като детска отология, обща детска оториноларингология, вродени УНГ малформации, обструктивна сънна апнея, трудни дихателни пътища в детска възраст.

От ляво надясно: проф. Върбанова и проф. Вичева

Проф. Диляна Вичева:

"Изводът, който правим, е че бъдещето е в подобни интердисциплинарни конференции и конгреси, защото, когато имаме различни специалисти, имаме възможност да чуем техните виждания и клиничен опит. Така се поражда дискусия, а когато има дискусия, можем да говорим за истинската медицина. Трябва да вървим по посока на новите тенденции, каквато е обединяването на специалности. Използвам случая да обявя, че от 8-10 ноември 2019 година в Банско ще проведем конференция, посветена на 15-годишния юбилей на Българското ринологично сдружение. Конференцията се превърна в световно събитие и тази година на нея ще присъстват 15 световни имена в ринологията. Подготвили сме висока научна и социална програма."

От ляво надясно: Проф. Попова и проф. Недкова

Текст и снимки: Здравен навигатор

Очаквайте интервюта с чуждестранните гости на конгреса проф. Джон Ръсел, проф.Жан Мишел Трилия и проф.Йохан Уиндфур, новини от фирмените симпозиуми на Алпен Фарма и Ай енд Ди Фарма, както и подробности от събитието - в първия за годината брой на сп. Здравен навигатор-Педиатрия.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече