„От симптома към диагнозата” с рекорден брой теми и клинични случаи.


С рекорден брой присъстващи, теми и клинични случаи започна днес, 15.03., V Национална конференция по педиатрия на тема „От симптома към диагнозата” в Арбанаси. Педиатри от цялта страна ще имат възможност да изслушат над 75 презентации от всички области на медицината, касаещи малките пациенти.


С кратки, приветствени думи, организаторите на Конференцията проф. д-р Недкова и д-р Точков посрещнаха присъстващите и дадоха думата за поздравителен адрес на д-р Димитров, председател на лекарския колегиум на БЛС във Велико Търново, последван от председателя на Българското педиатрично дружество проф. д-р Пилософ.

Проф. Пилософ представи и първата тема от научната програма на Конференцията „Необходими ли са комуникативни умения на лекаря?”

Трябва така да поднасяме информацията, че тя да се възприема положително. Когато се възприема положително, имаме съдействие от страна на родителите на пациентите ни,” бе само един от съветите, които проф. Пилософ даде в хода на презентацията си. Фундаментална за педиатричната практика, проблематиката на темата провокира проф. Минчев да направи типичен в негов стил коментар, за който Здравен навигатор ще ви запознае допълнително, както и с голяма част от научните теми и симпозиуми на конференцията.


Снимки: Здравен навигатор
Автор: Анелия Николова

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече