Събитието ще бъде на 2 април в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

С откриването на залата се увеличават възможностите за инвазивно лечение на българските пациенти с ритъмни и проводни нарушения на сърцето, един значителен дял от сърдечните заболявания в страната. Болницата вече разполага с две зали, специализирани за инвазивна електрофизиология с две супермодерни високотехнологични системи за триизмерно картографиране на сърцето, чрез които успеваемостта и капацитета за лечение се увеличават значително. В допълнение уникална за страната система за вътресърдечен ултразвук подпомага прецизността и предотвратява възможностите за усложнения по време на процедурите.

На официалното откриване ще присъстват председателят на парламентарната комисия по здравеопазване д-р Даниела Дариткова, заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков и председателят на Управителния съвет на Български лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

В някои случаи ритъмните и проводни нарушения на сърцето са животозастрашаващи и изискват бързо и ефективно лечение. В други случаи те не са пряко опасни за живота, но значително влошават качеството на живот на пациентите. Инвазивната електрофизиология предлага възможности за пълно дефинитивно излекуване на много от тези нарушения. Прилаганата тук катетърна аблация е над 80% ефективна при предсърдно мъждене и над 90% при състояния като предсърдно трептене, надкамерна тахикардия и др. Тя е изключително ефективна и при неприятни и много опасни състояния като камерни тахиаритмии, особено при структурни сърдечни заболявания.

В новата електрофизиологична зала се повишава и капацитетът за кардиостимулационни процедури и имплантиране на устройства, които предоврятяват внезапната сърдечна смърт - кардиовертер-дефибрилатори при животозастрашаващи камерни аритмии, ресинхронизираща терапия при сърдечна недостатъчност и ляв бедрен блок и др.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече