Х-то издание на форума ще се проведе на 12 и 13 април в НДК, София.

На 12 и 13 април 2019 година, в НДК Конгресен център, зала 6, гр. София, ще се проведе Х-ти Симпозиум „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия”.

Симпозумът е ежегодна научна проява, организирана от Военномедицинска академия (ВМА), Катедрата по Урология и Нефрология на ВМА и Българско дружество по Ендоурология и екстракорпорална литотрипсия, с подкрепата на Секцията по Уролитиаза (EULIS) на Европейската Асоциация по Урология (EAU), South-Eastern European Group for Urolithiasis Research (SEGUR) и International Alliance of Urolithiasis (IAU).

Научната програма изцяло е посветена на съвременните тенденции в ендоурологията и минимално инвазивната хирургия при диагностиката, лечението, метаболитните изследвания и профилактиката на уролитиазата.

Научно-практическата програма включва state-of-the-art лекции от водещи европейски преподаватели, “Live surgery” и “Semi-live surgery” сесии, “Hands-on-training” сесии, модерирана постерна и видео сесия, дискусия на клинични случаи.

Някои факти свързани с организацията на симпозиума, ден преди откриването му от инициатора му – проф. Илия Салтиров (на снимката):

  1. Научният комитет е в състав от 29 изтъкнати специалисти и университетски преподаватели от 11 страни.
  2. Националното представителство в Научния комитет е от – Австрия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Испания, Италия, Китай, Северна Македония, Сърбия и Турция.
  3. Интересът към Научната програма е изключително голям. По тази причина за поредна година ще дадем възможност на колегите, които няма да имат възможност да присъстват в конгресната зала да наблюдават форума on-line в реално време чрез live streaming, чрез сайта на симпозиума.
  4. В организацията и провеждането на симпозиума освен организаторите са ангажирани много фирми с различен предмет на дейност в областта на IT технологиите, Web дизайна, графичен дизайн, предпечатна подготовка, печат, интернет пренос на данни, организация на научни прояви, преводачески услуги, транспорт и др.
  5. По време на симпозиума ще бъде организирана медицинска изложба, на която фирмите участници ще предоставят актуална и полезна информация за предлаганите от тях апаратура, инструменти, консумативи и медикаменти.

Очакваме Х-ти Симпозиум „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия” да бъде за поредна година място за обмен на актуална и полезна професионална информация и споделяне на личен опит на експертно ниво, в областта на ендоурологията и минимално инвазивната хирургия и да допринесе за по нататъшно развитие на тази област от съвременната медицина в нашата страна, коментира проф. Салтиров.

Подробности за организацията на симпозиума, членовете на научния комитет и научната програма, можете да намерите на интернет сайта на адрес: www.memis-bg.com

Цялата програма на събитието: ТУК

Снимка: Здравен навигатор-Архив

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече