От днес специалистите имат достъп до първото за годината издание.

Пред Вас е първият за годината брой на списание „Здравен навигатор-Педиатрия”.

Вече пета година Ви представяме най-интересните и актуални въпроси в областта на детското здраве. Ще спазим традицията и сега.

Темата за важността на ваксинопрофилактиката е стара, но все още „болна”. За митовете, истините, нуждата от допълнителни усилия от страна на институциите и обществото, за да се подобри информираността на хората бяха обсъдени на среща. Допълнително: мнението на председателя на БПА проф. Вл. Пилософ.

За нуждата от Програми за деца с вродени сърдечни малформации като залог за намаляване на детската смъртност, говори д-р Печилков, началник отделение за следоперативно интензивно лечение и реанимация (ОСИЛР) в Клиниката по детска кардиология към МБАЛ НКБ по време на лекция на конференция по педиатрия във В.Търново.

Темата за захарния диабет е тревожеща в световен мащаб, защото болните нарастват ежегодно. Трудно ли се поддържа метаболитният контрол и как се преминава през детството и зрелостта със ЗД тип 1 ще разберете от доц. д-р Чайка Петрова, специалист по детски болести, детска ендокринология и болести на обмяната в Отделение по педиатрия на УМБАЛ „Д-р Г. Странски”, Плевен.

Какви са клиничните предизвикателства при пациенти с глутенова ентеропатия: повече от доц. д-р Миглена Георгиева, началник Втора детска клиника в УМБАЛ „Света Марина”, Варна.

И още: Втора педиатрична оториноларингологична конференция, а от нея: Еволюция на разбирането за алергичен ринит ARIA за превенция на астмата.

Връзката между затлъстяването и неопластичните заболявания. За увеличаващото се затлъстяване в световен мащаб и как то се отразява на здравето на децата: проф. Константинова, председател на Българското национално сдружение по детска ендокринология (БНСДЕ).

И защо кашлицата е най-подценяваният синдром в човешката патология, ще разберете от проф. Минчев, Национален консултант по Детска пневмология и фтизиатрия и председател на Българската асоциация Детска Пневмология.

Шест теми по неврология от проф. д-р Иван Литвиненко и повече за диагнозите, които трябва да се знаят, за да се търсят….и изключват.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече