Във форума се включиха и много млади кадри с презентации и постери.

В периода 9-11 май 2019г., в хотел „Мелия Гранд Ермитаж“, к.к. „Златни пясъци“ се проведе Национална конференция по гастроентерология с международно участие. Темата на събитието бе „Преканцерози на гастроинтестиналния тракт“, а организатор Българското дружество по гастроентерология (БДГЕ).

По време на форума се проведе ендоскопско училище и сесия за млади лекари. За пръв път в историята на Конференцията се проведе панел „Млади гастроентеролози“, който включваше училище по гастроинтестинална ендоскопия и научна сесия с пленарни доклади на млади лекари. Сесията се организира съвместно от БДГЕ и Асоциацията на младите хепатогастроентеролози в България – официална секция на младите лекари в БДГЕ, със съдействието на генералните спонсори на събитието – фармацевтична компания Takeda и Infomed, изключителен представител на Olympus за България.

Както вече ви информирахме, медийни партньори на събитието бяха Medical News и Здравен навигатор.

(От ляво на дясно - проф. К. Антонов, председател на БДГЕ и проф. Б. Владимиров)

В рамките на няколко дни специалистите в областта на гастроентологията коментираха теми като: Преканцерози на стомаха; Преканцерози на тънките черва; Преканцерози на дебелото черво и ректума; Хепато-билиарни преканцерози; Преканцерози на панкреаса.

Очаквайте подробно интервю с проф. Красимир Антонов (на снимката - вляво), председател на Българското дружество по гастроентерология, както и с младата надежда в областта – д-р Радислав Наков (на снимката - вдясно), който бе отличен с наградата „Най-добър абстракт” по време на Националния конгрес по гастроентерология 2019. Д-р Р. Наков изрази специални благодарности на екипа: д-р Цветелина Великова, доц. Венцислав Наков, доц. Ваня Герова и проф. Людмила Танкова.

В рамките на следващите няколко седмици ще имате възможност да се запознаете също така с подробности от симпозиумите на фармацевтичните компании Takeda, A&D, Egis и Ewopharma.

В специалното ни издание, което подготвяме в областта на гастроентологията, ще имате възможност да прочетете още много отзиви от форума на известни специалисти, както и на някои от младите кадри, участвали в конференцията.

От ляво на дясно - проф. Б. Владимиров и д-р Р. Наков

Проф. К. Кацаров

Доц. П. Пенчев

От ляво на дясно- доц. Й. Генов и д-р А. Консулова

Доц. В. Наков

От ляво на дясно - д-р Р. Наков и д-р И. Лютаков

От ляво на дясно - д-р Р. Шентова, доц. В. Герова и д-р С. Керемедчиева

.

Снимки: Здравен навигатор

Мария Радмилова

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече