Това се случи на последното редовно заседание на Министерски съвет.

Кабинетът предложи президентът на България да издаде указ за награждаване на проф. д-р Венко Александров (на снимката) с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – огърлие, за особено значими заслуги за развитието на медицинската наука и образованието. Това информираха от пресслужбата на правителството.

През дългогодишния си професионален път проф. Александров е бил ръководител на Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивна терапия в Националния център по сърдечносъдови заболявания към Медицинска академия-София, в Държавна университетска болница „Св. Екатерина“, началник департамент „Анестезиология, реанимация, следоперативно и интензивно лечение“ на Военномедицинска академия и главен анестезиолог на Българската армия.

Проф. Александров е бил преподавател по анестезиология и интензивно лечение към Медицинска академия-София, Медицински факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, Военномедицинска академия-София, Медицински университет-Плевен.

Професорът е носител и на най-високия френски орден - Кавалер на „Орден на почетния легион“, който се връчва от президента на Франция.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече