Форумът се състоя от 24-ти до 27-ми октомври в Хисаря.

Българската асоциация по онкогинекология (БАОГ), с председател проф. д-р Галина Чакалова (на снимката горе) от УСБАЛО-София, проведе XXII-ра Национална Конференция по онкогинекология в Хисаря.

В рамките на няколко дни, специалистите имаха възможност да коментират актуални за тях теми и интересни клинични случаи.

Те разгледаха топици като: Честотата и епидемиологията на рака и онкогинекологичните заболявания – тенденции и прогноза; Възможностите на Специализирани Лабораторни тестове в Онкологията; Карцином и преканцерози на фалопиева тръба: за клиничния смисъл в терминологичния хаос; Случай на бързорастящ рак на маточната шийка с необичаен хистологичен вид при млада жена; Място на статистическите методи в онкогинекологията; Индикации за провеждане на хибридна 18FDG-ПЕТ/КТ в онкогинекологията; Деструктивно лечение на доброкачествени и предракови изменения на влагалището и вулвата. Диагностично-лечебен алгоритъм; Morbus Bowen – клиничен случай; Национални програми за профилактика на рак на шийката на матката и други HPV лезии. Къде сме ние?; Комплексен терапевтичен подход при болна с авансирал карцином на маточната шийка установен в послеродов период; Дезмопластичен дребноклетъчен round-cell тумор – клиничен случай; Хирургия при рецидиви на злокачествени образувания на гениталиите. Критерии и follow up и др.

През тази седмица очаквайте интервю с проф. д-р Галина Чакалова в Здравен навигатор, която сподели най-интересните моменти от срещата и разказа за едно уникално проучване, с което УСБАЛО-София, ще се представи на специализиран форум в областта в Атина, Гърция.

.

.

.

.

Снимки: Здравен навигатор

Мария Радмилова

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече