Обяви зам.-министър Жени Начева.

До 300 хил. лв. са предвидени за пребазирането на Клиниката по клинична алергология в УМБАЛ „Александровска“. Това заяви заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева (на снимката) по повод анонса за протест от страна на медиците в болницата.

Средствата са осигурени и процедурата за избор на изпълнител е в ход. В Александровска болница е създадена добра организация за пребазиране на Клиниката по клинична алергология в Клиниката по кожни и венерически болести, за да може да стартират в кратки срокове ремонтните дейности. В момента сградата на Клиниката по клинична алергология е временно затворена, с цел да се гарантира сигурността на пациентите и лекарите, които работят в нея, както вече ви информирахме.

Министерството на здравеопазването е предвидило средства и за ремонт на Клиниката по хематология в лечебното заведение. Заместник-министър Начева изрази благодарност към персонала на Клиниката по клинична алергология, на Клиниката по кожни и венерически болести, както и на техните пациенти, и изрази надежда, че това няма да се отрази на качеството на лечебния процес.

Обновлението на материалната база на УМБАЛ „Александровска“, както и тази на останалите държавни болници, е приоритет в работата на Министерството на здравеопазването и това е залегнало в средносрочната инвестиционна програма на здравното ведомство, стана ясно още.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече