Тя се състоя в края на миналата седмица. Организатор бе Българската асоциация по Дермато-онкология.

Целта на този форум е да се предоставят на всички специалисти „инструментите“, за да се персонализират грижите за всеки пациент, който се лекува.

Сесиите, които бяха включени в първата Академия Меланом, представиха напредъка в имуно- и прицелните терапии и комбинациите между тях; мястото на хирургичното лечение; как да се управляват свързаните с лечението нежелани събития и да се контролира токсичността в ерата на комбинираните терапии.

(Доц. Кр. Киров и проф. М. Балабанова)

„Погрижихме сме срещата да протече в динамичен и интерактивен формат като експертите се включат в дебат, за да отговарят на въпроси, да постигнат консенсус относно текущите промени в парадигмата. Предвидените дискусии и обсъждане на клинични случаи дадоха практични насоки на лекарите, които лекуват пациенти с рак на кожата и им осигуриха възможност да обменят опит с водещите експерти“. Това коментираха съпредседателите на Българската асоциация по Дермато-онкология – доц. Красимир Киров и д-р Гергана Шаламанова.

(Д-р Г. Шаламанова)

В рамките на два дни, специалистите обсъждаха теми като: Епидемиология на кожните тумори; Класификация на меланомни и немеланомни кожни тумори; Оперативно лечение на локално авансирал тумор със свободно ламбо; Образна диагностика и проследяване на пациентите с кожни тумори; Възможности на лапароскопската хирургия при оперативно лечение на метастазирал малигнен меланом и др.

Очаквайте и коментари от страна на инициаторите на събитието.

Снимки: Здравен навигатор

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече