Това коментира доц. Красимир Киров.

Както ви информирахме, в края на миналата седмица се проведе първата Академия Меланом.

Целта на този форум е да се предоставят на всички специалисти „инструментите“, за да се персонализират грижите за всеки пациент, който се лекува. Сесиите, които бяха включени в първата Академия Меланом, представиха напредъка в имуно- и прицелните терапии и комбинациите между тях; мястото на хирургичното лечение; как да се управляват свързаните с лечението нежелани събития и да се контролира токсичността в ерата на комбинираните терапии.

Какво коментира един от съпредседателите на Българската асоциация по Дермато онкология – доц. Красимир Киров:

Доц. Киров, проведохте първата Академия Меланом. Каква е Вашата равносметка в края на събитието?

Събитието е първо по рода си в България и стана възможно, благодарение на сътрудничеството на много колеги с различни специалности, подкрепата на фармацевтичните фирми и г-жа Мария Капон, без която едва ли щяхме да успеем да учредим Българската асоциация по Дермато онкология. Събитието показа, че в България функционира мултидисциплинарен тим в областта на онкодерматологията.

Кои бяха основните акценти и теми, които разгледаха специалистите на срещата и кои са клиничните случаи, които биха могли да се отличат като по-интересни според Вас?

Целта ни е ежегодно да провеждаме такова събитие, като запознаваме аудиторията с най-новите световни постижения, така и българския принос.

Какво е Вашето послание или препоръка към специалистите, които се включиха във форума?

В днешно време научната информация се обогатява непрекъснато и е необходимо да бъде непрекъснато следена. Каквото зависи от БАДО, ще бъде съобщавано, но е необходимо и всеки специалист самостоятелно да поддържа знанията и уменията си.

Снимка: Здравен навигатор

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече