Новото ни издание изобилства от различни теми в областта.

Последните два месеца бяха доста наситени на онкологични събития. Първо, в началото на месец ноември се проведе Второто Зимно училище по Медицинска онкология 2019 – Европа и Азия – Дискусия за бъдещето на лечението на рака, в което участваха лекари от чужбина и най-вече от Китай. В програмата бяха включени сесии и дискусии за новите лечения при рака на гърдата, рака на белия дроб, невроендокринните тумори, както и други теми, представящи най-новите постижения в медицинската онкология.

Малко по-късно, се състоя първата Академия Меланом, за която един от инициаторите й доц. д-р Красимир Киров, известен онкодерматолог каза: „В България вече функционира мултидисциплинарен тим в областта на онкодерматологията“.

Силно участие през тази година отбеляза и седмото издание на конференция MedicRON, която събира на едно място онколози, невролози и ревматолози. Форумът бе насочен със своеобразен поглед в бъдещето и вече набра сериозна популярност, защото и други специалисти изявяват желание да участват в него, по думите на един от инициаторите му.

Естествено, в броя ще имате възможност да прочетете за последните, най-иновативни терапии в областта на онкологията и подходи. Представяме Ви също и интервю с новия председател на Дружеството на хематолозите – доц. д-р Бранимир Спасов.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече