Това коментира изпълнителният директор на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

По-големи допълнителни възнаграждения трябва да получат медицинските лица, които по 24 часа се грижат за пациентите с COVID-19. Това каза пред NOVA изпълнителният директор на „Пирогов” проф. д-р Асен Балтов (на снимката).

Той благодари на дарителите, които помагат на лечебното заведение със средства или апаратура. Всички те са дали заявка, че ще помагат още, ако е необходимо.

Проф. Балтов призова хората, които проявяват симптоми като тези на COVID-19, да не прескачат личния си лекар и да не отиват директно в болница. Причината – ако дадат положителни проби за коронавирус, те биха могли да блокират дейността на цяло лечебно заведение най-малко за часове.

В момента в „Пирогов” са настанени деветима болни от COVID-19. Четирима от тях са интубирани и на апаратна вентилация. За останалите петима директорът на „Пирогов” каза, че се надява да бъдат изписани през седмицата. Условието за това е дадат две отрицателни проби.

Проф. Балтов увери, че реаниматорите се борят за всеки човешки живот до последно. И призова хората да не се поддават на паника и да не се превръщат в хипохондрици.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече