Хранителните добавки и опасните им „чудотворни“ действия; „Галиевата лаборатория“ на „Александровска“ и още...

Днес на портала ни вече е достъпен вторият за годината брой на специализираното списание „Здравен Навигатор-Онкология“. В него специалистите ще могат да си припомнят защо трябва да са по-комуникативни, а дори и по-настойчиви с пациентите с ракови заболявания, които в желанието си да оздравеят или да подобрят начина си на живот, прибягват често до наистина опасни или със съмнителен произход хранителни добавки и пр. В подробности по темата – разказа в интервю пред нас един от най-опитните и известни медицински онколози – проф. д-р Асен Дудов, председател на Българското онкологично научно дружество.

В броя ще имате възможност да прочетете още за новата придобивка на УМБАЛ „Александровска“ – „Галиевата лаборатория“, на която се възлагат много надежди по отношение на лечението на невроендокринните тумори и на рака на простатата. А също – какви са съвременните възможности на хибридните методи и защо все по-често специалистите ще „се консултират с тях“.

Успоредно с това – ще разберете какви успехи постигнаха наши специалисти по време на тазгодишното издание на ASCO – въпреки пандемията.

А също – какви са иновативните възможности за лечение на една или друга локализация, благодарение на направените от фармацевтичната индустрия пробиви.

Приятно четене!

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече