Това обяви младият гастроентеролог д-р Радислав Наков.

Неотдавна общественото внимание бе ангажирано от един случай на дискриминация в медицинските среди. Както преди време стана известно, младият гастроентеролог д-р Радислав Наков бе ощетен при кандидастването си за асистентско място в МУ-София, тъй като е с онкологично заболяване. От МУ-София категорично опровергаха информацията. Само преди ден, както вече ви информирахме, Софийският административен съд обаче осъди Медицински университет-София по случая.

Решението на съда за мен е морална победа, сподели д-р Наков, тъй като при подаване на жалба от негова страна до факултета и университета, отговор не е получен, разказа той пред БНТ. Работата му не е преразгледана, въпреки обещанията на декана, че това ще бъде направено. В резултат на всичко това той предприема действия и така се стига до решението на Софийския административен съд, което той отново определи като морална победа.

„Този случай се превърна в нещо повече от моя лична битка. Той показва, че в учебните заведения понякога има грешки, понякога конкурсите не са много справедливи и ако си търсиш правата, няма как да бъдат разрешени в рамките на университета, а трябва да си помогнеш по съдебен път. Този казус създаде едни заключения, че все още има някои нарушения, както в случая в Медицинския университет в София, на които трябва да се обърне внимание“, отбеляза д-р Наков.

Колегите ми реагираха с огромна подкрепа към мен, което също е морална победа, призна д-р Радислав Наков. По думите му, такива нарушения от страна на университета са ежемесечни. Така обаче те станаха и обществено достояние.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече