VIII Български курс по коронарна физиология и физиология на некоронарните съдове се проведе в периода 21-22 ноември в хотел Холидейн Ин, както и в онлайн формат. Некоронарната хемодинамика бе поставена като основна тема на събитието.

Над 20 лектори, водещи български и световни експерти в областта на инвазивната кардиология, неврологията, ангиологията, съдовата хирургия и физиологията, взеха участие в двудневния семинар, като част от тях бяха Проф. Пламен Гацов, проф. Иво Петров, Доц. Васил Велчев, д-р Валери Гелев, доц. Юри Няголов, доц. Нина Белова, д-р Николай Иванов, проф. Ги Хендрикс, д-р Анастасиос Милкас, доц. Оливер Калпак, и други.

Програмата бе наситена с множество лекции, а акцент в събитието поставиха темите, свързани с хемодинамиката на некоронарни съдови зони, съвременните показания за мозъчно-съдови интервенции, обзорът на методите за функционална оценка на коронарните стенози и мястото на бета-блокерите в терапевтичния план при миокардна исхемия. Част от програмата бе и лекцията на тема: „Коронарни интервенции – live in a box от Аджъбадем Сити Клиник - Болница Токуда“ с подкрепата на Брако.

По време на двудневното събитие бяха представени и множество клинични случаи, които модераторите и лекторите на съответните теми коментираха на живо. Участниците онлайн също имаха възможност да представят своята позиция.

Доц. Васил Велчев, Председател на Българското дружество по интервенционална кардиология, изрази надежда, че събитието следващата година ще бъде в един по-социален формат. „Искам да благодаря на проф. Гацов и на целия екип за организацията. Имаме тепърва много да се учим как ползотворно да използваме възможностите на дигиталните платформи“. Проф. Пламен Гацов, Председател на Организационния комитет, сподели с аудиторията, че броят на хората, които са гледали онлайн е около 400 души от България, Северна Македония, САЩ, Белгия, Унгария и Хърватия. „Искам да благодаря специално на всички участници, на всички, които ни гледаха и участваха, на фирмите – спонсори, както и на „Конгреси и събития“, които изключително професионално си свършиха работата, за да може събитието да протече толкова гладко и успешно“.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече