Бе представена на Европейския онкологичен конгрес в Амстердам.

Специалисти дават нова надежда на пациентите с кожен рак, благодарение на "исторически" пробив в търсенето на лек за злокачественото заболяване, пише в. Daily Mail.


Кожният меланом е една от най-смъртоносните ракови болести - досега на страдащите бе даван малък шанс за оцеляване, като много от тях умират до няколко месеца след поставянето на диагнозата. Броят на новите случаи се увеличава в резултат на прекомерното излагане на слънце и използването на солариуми.


На Европейския онкологичен конгрес в Амстердам са представени впечатляващи резултати от изследване, чиито автори са открили нов начин за използването на лекарства, активиращи естествените защитни механизми на тялото срещу туморите.


Професор Питър Джонсън от благотворителната организация Cancer Research UK се надява, че постижението е приложимо и в лечението на други видове рак. Методът се състои в комбинирането на две лекарства, които все още са в етап на клинични изпитания, но дават обещаващи резултати за разрушаването на защитата на раковите клетки.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече