По време на 22 научна конференция "Софийски дерматологични дни".

Компанията Медика АД направи силно участие по време на изложението в рамките на 22 научна конференция "Софийски дерматологични дни" 2013, проведено преди дни, където участва за първи път.

Медика АД беше представена с Медицинските си изделия, като запозна дерматолозите с развитието на портфолиото през последните три години, като сред представените най-нови продукти на компанията бяха импрегнираната превръзка Sterimed® Algo, обновената серия бинтове Медика и пластири Sanplast®, а така също и постоперативните превръзки Sterimed® Fix и Sterimed® Aqua Fix.


Посетителите на щанда проявиха силен интерес към иновативната превръзка Sterimed® Algo, предназначена за лечение на рани от изгаряния, варикозни язви, декубитални рани, кожни трансплантации, порязвания, разкъсвания и др. Стерилната марлена превръзка е импрегнирана със смес от вазелин, ланолин, течен парафин и екстракт от зелени микроводорасли и съдържа хлорхексидин диглюконат. Sterimed® Algo ускорява заздравяването на раната, като поддържа оптимална влажна среда и защитава раната от инфекции. Екстрактът от зелени микроводорасли стимулира гранулацията и епителизацията и оказва дезодориращо действие. Превръзката осигурява и максимален комфорт на пациента, като успокоява кожата и се отстранява без болка и увреждане на новообразуваната тъкан.


На щанда бе изложена и серията прикрепващи пластири Sanplast®, добре позната от практиката, но допълнена в последната година със съвременни хипоалергични пластири, подходящи за всеки тип кожа и специфично приложение. От обновената серия Sanplast® най-голям интерес предизвика Sanplast® Citofix – мека и еластична лента от нетъкан текстил, оразмерена за лесна и икономична употреба.


Посетителите на изложението имаха възможност да се запознаят и с обновената серия бинтове Медика, вече с освежен дизайн, включващ баркод и допълнена с новите за българския пазар крепови бинтове, които компанията от години реализира на чуждестранните пазари. Креповите бинтове Комфорт и Идеал са особено подходящи за гъвкави зони и при необходимост от стабилно прикрепване, като осигуряват комфорт, мекота и подвижност.

И не на последно място, бе представен - Citoplast® Hydro Burn, нов пластир от серията Citoplast, предназначен за повърхностни изгаряния и мехури. Citoplast® Hydro Burn е хидрогелен пластир, който бързо облекчава болката, охлажда и успокоява раната и позволява наблюдение на раната без сваляне на пластира.

Всички посетители на щанда на Медика получиха брошури и мостри от новите продукти. Редица водещи в областта специалисти не скриха възхищението си от предлаганото качество на продуктите и развитието на продуктовите линии на компанията, една добра предпоставка за бъдещо ползотворно сътрудничество.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече