Пуска на българския пазар най-новата серия дермални филъри с Хиалуронова киселина.

В началото на 2015, Мерц Естетикс, отдел на фармацевтичната комапния Мерц, пуска на българския пазар най-новата серия дермални филъри с Хиалуронова киселина под марката BELOTERO. Това стана ясно на провелите се дерматологични събития в София (IX Национален конгрес по дерматология и венерология с международно участие) и Трявна (17-та Научно-практическа конференция на БДД-клон Плевен).

Мерц Естетикс добавят към вече водещия в своята област колаген стимулиращ филър RADIESSE, серията с чиста хиалуронова киселина - BELOTERO, като изцяло покриват сегмента от всичко необходимо с най-високо качество за естетична корекция. Фирмата вече регистрира в Европа и свой собствен ботулинов токсин.

Мерц разработва серията BELOTERO от няколко години в Германия, Австрия, Великобритания, Русия и САЩ в сътрудничество с швейцарската фирма Антеис – притежател на патенти и водещ производител на дермални филъри с Хиалуронова киселина. След дългогодишно успешно сътрудничество, през Ноември 2013 двете компани обявиха сливане което да им позволи глобален достъп до естетичния пазар. По този начин Мерц комбинира своя фармацевтичен подход към качество и сигурност, с швейцарската прецизност и иновативност. BELOTERO са едни от малкото филъри разрешени от Федералната лекарствена агенция за употреба в САЩ - признание за качествата на продукта. По последни проучвания, филърите BELOTERO са едни от най-безопаните продукти от високо качество за приложение в различни сегменти на кожата, без риск от възпаления или други реакции на организма.

Представителя на Мерц Естетикс за България, Актив Медикал ЕООД, съобщи, че от Февруари 2015 година серията BELOTERO, ще бъде налична и на българския пазар.

Какво представляват филърите BELOTERO?

BELOTERO e нова серия от монофазни продукти с висока плътност, чието основно предназначение е увеличаване на тъканния обем (запълване на бръчки, белези и др.). Инжектирани в повърхностните и средни слоеве на дермата, филърите имат незабавен лифтинг ефект в областта на третираната зона.

Серията BELOTERO съдържа хиалуронова киселина, получена по биотехнологичен метод. Хиалуроновата киселина има естествен произход, което е предпоставка за безопсност, цялостна биосъвместимост и биоразградимост.

Каква е разликата между BELOTERO и останалите продукти, които съдържат хиалуронова киселина?

Уникалната технология на BELOTERO се основава на патентован производствен процес, представен от така наречената СРМ (Cohesive Polydensified Matrix) технология.

Какво представлява СРМ (Cohesive Polydensified Matrix) технологията?

Тя се базира на динамичен процес на двойно кръстосано свързване на хиалуроновата киселина, който преминава през 5 основни етапа:

1-ви етап: Добавяне на чиста хиалуронова киселина

2-ри етап: Линеаризация на хиалуроновата киселина

3-ти етап: След добавяне на BDDE се получава първо (типично) свързване на хиалуроновата киселина чрез напречни мостчета

4-ти етап: Образуване на първоначална ретикуларна (мрежовидна) структура

5-ти етап: Второ напречно свързване, специфично за BELOTERO, чрез последващо добавяне на хиалуронова киселина. Накрая процесът завършва с термално пречистване.

Изключителни резултати, постигнати благодарение на тази уникална технология, водят до създаването на частично кохезивен монофазен гел.

Eдно от важните му свойства е различната реология (степен на деформация и втечняване) в сравнение с двуфазните гелове:

Кохезивна природа Диспергираща природа
на монофазен гел на бифазен гел

При инжектиране, с него се постигат по-добри резултати при увеличаване на обема и при попълване на бръчки.

Високо-плътностният гел има следните важни характеристики:

 • По-бързо и по-лесно инжектиране на продуктите без това да намалява качеството на импланта.
 • Позволява инжектирания, които не изискват свръхкорекции

BELOTERO е безопасен за употреба

Той съдържа хиалуронова киселина, получена по биотехнологичен метод. Крайното й пречистване значително намалява риска от гранулома и сврьхчувствителност. Продуктът има стабилизирано рН, което понижава риска от появата на оток. Гелът е предварително напълнен в стерилна стъклена спринцовка, което също осигурява стабилността на продукта.

BELOTERO е лесен за приложение, ефективен и икономически изгоден продукт

Световно признат продукт

BELOTERO е тестван и признат от специалисти в областта на естетичната медицина, дерматолози, пластични хирурзи, както и редица други ключови фигури в света на медицината от различни страни и континенти.

Изграждането на доверие в тези взискателни специалисти към продуктите на естетичната медицина, се постига благодарение на всяка следваща терапия с BELOTERO.

BELOTERO HYDRO е предназначен за мезотерапия с чиста хиалуронова киселина и глицерол. Освен способноста му да хидратира, глицерола запазва по-дълго структурата на хиалуроновата киселина и осигурява по-дъготраен ефект, удължавайки живота й. BELOTERO HYDRO се прилага в повърхностния слой на кожатаBELOTERO SOFT е идеално средство за оформяне на детайлите!

За процедурите, свързани с увеличаване на обема чрез инжектиране в повърхностната дерма, има два важни детайла: прецизост на инжектирането и пълна биосъвместимост на имплантирания продукт, което да доведе до ефективен и успешен попълващ ефект. Последните две качества са присъщи за BELOTERO SOFT.

Благодарение на специалната форма на спринцовката и кохезивната природа на продукта, инжектирането е изключително прецизно. Осигурява се също качествено проникване в областта на ръба на устната, както и в околоочния контур.

Натискът необходим за инжектиране на продукта, е минимален. В резултат на това поставянето на инжекции е удобно както за лекаря, така и за пациента.

BELOTERO BALANCE е перфектен продукт при процедури, свързани с увеличаване на обема за повърхностно и средно дълбоко инжектиране

Той е изключително подходящ за увеличаване на тъканния обем чрез инжектиране на продукта в повърхностната или средна дерма. BELOTERO BALANCE е идеален за естетични корекции, при които са изключително важни началните етапи на третиране.

Той гарантира забавен процес на биоразграждане, като показва значително по-добри резултати в началните месеци при увеличаване на обема и при попълване на бръчки.

Инжектиран в дермиса, продуктът имат незабавен лифтинг ефект в областта на третираната зона.

Хистологичен анализ на дермата след инжектиране на BELOTERO BALANCE

Хистологичните резултати показват перфектната биосъвместимост на филъра BELOTERO BALANCE, както и липсата на възпаление след употребата му.

BELOTERO BALANCE и BELOTERO SOFT имат различна концентрация, съответно 22.5 мг/ мл и 20 мг/ мл. Благодарение на уникалната си СРМ технология, цялата продуктова серия на BELOTERO се превръща в лидер сред продуктите със запълващ ефект. Поради високото ниво на изпълнение и изключителния принцип на действие, BELOTERO предлага отличното съотношение между качество и цена.

BELOTERO INTENSE притежава перфектна еластичност, което позволява приложението му както за изглаждане на дълбоки бръчки и неравности, така и за моделиране на лицевия контур. Монофазната природа на BELOTERO INTENSE, създадена на базата на динамично кръстосано свързване води до максимална сигурност на импланта, минимизирайки рисковете от странични ефекти.

Резорбируем имплант, специално разработен за:

 • Tретиране на дълбоки бръчки и лицеви неравности
 • Изграждане на лицевите контури
 • Увеличаване обема на устните
 • Инжектиране в дълбока дерма

Благодарение на специално фиксираната си степен на кръстосване, BELOTERO INTENSE осигурява точното ниво на еластичност, необходимо за осигуряване на обем и коригиране на бръчки, показвайки всички предимства на течните импланти с монофазна природа.
Твърдата част във резорбируемия филър BELOTERO INTENSE предизвиква физически натиск върху околната дерма като по този начин изглажда бръчката пропорционално на инжектираното количество.

BELOTERO VOLUME е предназначен за моделиране и възстановяване на обем. Той се характеризира с перфектно съчетание на еластичност, кохезивност и пластичност. Възможността му да бъде моделиран, позволява да се постигне желаната форма и едновременно с това да се запази естествената визия.

Oсновни предимства на BELOTERO

 • Уникалната технология CPM - Уникалната 5-степенна система (в сравнение с обикновената 3 степенна), базирана на динамичен процес на двойно кръстосано свързване осигурява едновременно дълготраен ефект и лесно инжектируем продукт. В резултат на този специфичен процес от една страна се образува висококохезивен продукт, който лесно може да бъде инжектиран с тънка игла, а от друга страна се постига изключително естествен изглед (благодарение на високоплътностната природа) и дълготрайно действие (благодарение на двойното кръстосано свързване на хиалуроновата киселина).
 • Формиране на екстрацелуларен матрикс - Благодарение на уникалната полиплътностна СРМ технология (наличие едновременно на здраво кръстосано свързани структури, както и на по-слабо свързани), BELOTERO има характеристики на естествен извънклетъчен матрикс, което му позволява оптимална биоинтеграция след инжектиране в кожата. Toва предпазва от получаване на кордонен ефект след употреба на BELOTERO - резултат, който често се наблюдава при другите монофазни гелове.
 • Максимална сигурност - BELOTERO е с доказано най-ниски концентрации на протеини и ендотоксини (причиняват риск от възпаление). Благодарение на възможността за образуване на моноблок, BELOTERO е напълно биосъвместим със заобикалящите тъкани без никакви вторични реакции (в сравнение с бифазните продукти, които могат да причинят реакция "чуждо тяло", грануломи и хиперсензитивна реакция - подуване и зачервяване или може да се наблюдава кордонен ефект, характерен за монофазните продукти). Поради факта, че BELOTERO има рН близко до неутралното и ниска осмотичност, се наблюдава по - ниска степен на оток, веднага след инжектирането (за разлика от бифазните продукти с висока осмотичност, която повишава отока и зачервяването). Поради неживотинския произход на хиалуроновата киселина (получена е чрез биоферментационен метод), рискът от алергии е минимизиран и не е необходим предварителен кожен тест.
 • Най-добрите мигновени резултати - BELOTERO предлага най - добрите естествени резултати моментално след инжектиране, което се гарантира от уникалния "лифтинг ефект" ( с доказан естествен изглед, без "кордонен ефект" за разлика от други монофазни продукти, както и забавена биодеградация за разлика от бифазните продукти).
 • Постепенна/забавена биодеградация - Наблюдават се значително по - добри резултати при увеличаване на обема през първоначалните месеци след инжектиране в сравнение с двуфазните продукти. Монофазната природа на BELOTERO позволява висока степен на абсорбция, докато некръстосано свързания носител (хиалуронова к-на) на микрочастиците в бифазните продукти се абсорбира много бързо, което води до бърза загуба на обема. Постига се изключително равномерна и естествена биодеградация благодарение на уникалната високоплътностна система на кръстосано свързване в сравнение с други монофазни продукти от същия клас.
 • Дълготраен ефект - Трайността на продукта е от 9 до 12 месеца (18 месеца за BELOTERO VOLUME) в зависимост от третираната зона. Не се изискват специален натиск или свръхкорекции ( в сравнение с бифазните продукти) поради постепенната биодеградация и лесното инжектиране, което позволява правилното разпределение на филъра.
 • Адаптиран за различни нива за запълване на тъканен обем - С фиксирана концентрация на хиалуроновата киселина от 20 mg/ml (BELOTERO SOFT - за повърхностна дерма) и 22,5 mg/ml (BELOTERO BALANCE -за средна дерма), продуктът е перфектно адаптиран за уголемяване на различни обеми в сравнение с би-фазните продукти. BELOTERO предлага също и най - голямото количество гел в спринцовка сред монофазните продукти, като по този начин позволява пълноценно третиране с една процедура.
 • Напълно биоразградим - BELOTERO е временен напълно разградим филър, който позволява най - естественото и безопасно адаптиране към промените на лицето в следствие на възрастта ( в сравнение с постоянните филъри).
 • Лесен за инжектиране - Формулата на продукта, както и дизайна на спринцовката определят несравнимото удобство при инжектирането на BELOTERO, както и равномерното разпределяне на продукта. Благодарение на високоплътностния матрикс в BELOTERO се получава кохезивна текстура, която позволява изключително лесното инжектиране с 30G и 27G игла дори при по-високи нива на хиалуроновата киселина. Ергономичният дизайн и малките размери на спринцовката осигуряват много по - голяма точност на инжектиранията и комфорт за пациента.
 • Дълбочина и количество на инжектиране - Абсолютната биосъвместимост на BELOTERO в екстра целуларния матрикс позволява предимно повърхностно инжектиране (препоръчва се средна дерма за BELOTERO BALANCE и повърхностна дерма за BELOTERO SOFT.
 • BELOTERO e единственият филър, при който не се наблюдават странични ефекти при инжектиране, затова нужното количество за инжектиране е много по-малко в сравнение с други монофазни продукти, използвани за същата цел.
Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече