С награда "Млад медик 2015".
Д-р Магдалена Баймакова, асистент в Клиниката по инфекциозни болести към Военномедицинска академия се нареди сред отличниците в кампанията "Млад медик".
Наградата – едногодишна стипендия, й беше връчена от проф. д-р Любомир Спасов, дм, директор на УБ "Лозенец“. Освен това, д-р Баймакова получи плакети от Министерство на здравеопазването и Български лекарски съюз.
Поздравления след церемонията, провела се в аулата на Медицинския университет, д-р Баймакова получи лично и от началника на ВМА генерал-майор член-кореспондент професор Николай Петров дмн.
Благодаря на всички, които са оценили усилията ми и работата ми. Благодаря изключително много на началника на Клиниката по инфекциозни болести проф. Камен Плочев, както и на целия екип на ВМА, за помощта и екипността да се грижим заедно за доброто и здравето на пациентите, заяви д-р Магдалена Баймакова.
Тя благодари и на всички пациенти за доверието, което им оказват и изрази надежда все повече млади хора да останат в страната и заедно да променят нещата.
Професор Николай Петров от своя страна връчи наградата за медицинска сестра на 2015 на Гергана Цолова от Тракийския университет.
Приветствам кампанията за това, че намери време да обърне тренда на отношението на обществото. Младото поколение ще постигне уважението, което ние, може би, не успяхме. Разчитаме на вас, вярваме във вас, обърна се към младите медици началникът на ВМА.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече