Лечебното заведение проведе кампания за овладяване на псориазиса.

300 души бяха прегледани безплатно от дерматолози на Военномедицинска академия в рамките на "Седмицата за борба с псориазиса", организирана от Клиниката по дерматология и венерология в периода 23-27 януари 2017 г.

Псориазисът е хронично възпалително заболяване, от което страдат около 100 000 българи. В рамките на кампанията пациентите имаха възможност да се запознаят с всички съвременни методи за лечение на заболяването, прилагани в клиниката, която е национален център за борба с псориазиса.

Причините за появата на заболяването са различни, като основополагащ е начинът на живот. Най-често псориазисът се развива вследствие на емоционален стрес, но понякога – и след употребата на някои медикаменти.

Дерматолозите подчертават, че заболяването протича индивидуално, обикновено има епизоди на обостряне. Трябва да се знае, че освен кожата, псориазисът може да засегне ставите и вътрешните органи. Затова и препоръката им е да не се прибягва да самолечение, а да се потърси специализирана медицинска помощ.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече