"От нивото на молекула до контрастни средства за клинично приложение".

В рамките на шестата среща на специализантите по рентгенология под надслов "Да работим заедно" се проведе симпозиум на фирма BRACCO.

Симпозиумът бе фокусиран върху иновативните решения в областта, които фирмата може да предложи.

Срещата мина при засилен интерес, като в нея участваха повече от 90 специализанти по рентгенология от водещите клиники в страната. Всички те бяха запознати с иновациите, които BRACCO предлага в използването на йодни контрастни материи, като беше изведено посланието, че специалистите трябва да са добре запознати с характеристиките на контрастната материя, за да може да използват най-доброто, с което разполагат.

Лектор беше д-р Федерико Сабино, Старши Медикъл Мениджър в BRACCO Италия. Той бе така добър да отговори на няколко въпроса:

Какво е най-ценното за младите специалисти на форуми като този, д-р Сабино?

Идеята да съберем всички тези млади хора заедно и да представим иновациите в радиологията, като например възможностите на контрастната материя с висока концентрация 400 mg I/ml и нейната безопасност, е много важна, защото основният ключ към успеха при лечението на пациентите е партньорството между компаниите и радиолозите. По мое мнение трябва да има повече подобни събития, като те трябва да бъдат така планирани, че лекторите да имат достатъчно време да презентират, обсъждат и споделят мнения.

Кое, според Вас, трябва да остане като акцент от Вашата лекция?

Основното ми послание е, че радиолозите и кардиолозите трябва да използват ефективни и доказано безопасни контрастни материи, с чиито характеристики да са добре запознати. Ако познаваш добре продукта, с който работиш, можеш не само да използваш максимално ефективно продукта в полза на пациента, но и да спестиш средства, използвайки по-малки обеми контрастна материя, но с по-висока концентрация, какъвто е iomeprol, с концентрация 400 mgI/ml.

Какви са предимствата на продуктите на Bracco?

Предимство е фактът, че използвайки такъв продукт, специалистите ще са в крак с останалата част от медицинския свят, където те вече се ползват от години по най-ефективния възможен начин. Кооперирането и комуникацията между специалисти от различни страни, с различен опит в дадена област и различен начин на работа води до ползи за всички -обмяната на опит с колеги е най-добрия начин да се усъвършенстваш в работата си. Дори, и когато говориш пред публика - ти научаваш много от техните въпроси и резултатите от тяхната практика.

Снимки: Здравен навигатор

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече