Тридневен форум ще обсъжда проблемите в невропсихиатрията в световен мащаб.


11-тият международен конгрес на Международната психиатрична асоциация (International Neuropsychiatric Association - INA) се провежда от 15-ти до 17-ти февруари 2018г. в Бенгалуру, Индия. Тридневното събитие е на тема „Невропсихиатрия – глобален подход” и ще направи възможно съвместяването на глобалното познание в областта с приложението му в клиничната практика, изследователската дейност и администрацията.
Невропсихиатрията е малко позната специалност в голяма част от развиващия се свят, така че Индия е подходящо място за осъществяване на този форум, предвид това, че страната е втората по численост в света, с една от най-бързо развиващите се икономики.
Този конгрес е полезен освен за тези, които практикуват, преподават и изследват невропсихиатрия, но също и за поведенчески невролози, биологични психиатри, клинични невролози и психиатри, психолози, невроучени, рехабилитатори, здравни служители и епидемиолози, медицински персонал, социални работници, професионалисти, занимаващи се с алтернативна медицина и всички, които се интересуват от менталното здраве.
На конгреса ще има пленарни сесии, симпозиуми върху клинични теми от практиката, лекции и доклади на световни експерти в невропсихиатрията от Великобритания, САЩ, Австралия, Израел, Швеция, Латинска Америка др. На наградна церемония ще бъде отличен най-големият световен експерт в невропсихиатрията.


Основни теми, които конгресът ще засегне, са:
• Психиатрични и неврологични аспекти на неврологичната дисфункция;
• Епилептични лезии;
• Рискови и защитни фактори при когнитивно стареене и деменция;
• Образни изследвания, биомаркери и клиничен подход;
• Лечение в невропсихиатрията: нефармакологични, невропсихофармакологични и мозъчни стимулации /ECT;
• Невробиология при психиатричните разстройства;
• Педиатрична невропсихиатрия;
• От патофизиологията до клиничната практика.

Автор: Анелия Николова

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече