На това мнение са членовете на Надзорния съвет на НЗОК.

Това става ясно от стенограмата от заседанието му на 26 февруари, публикувана днес на сайта на фонда.
„Идеята беше по времето на д-р Москов. Те не бяха готови, д-р Пенков също знае, не бяха готови с подписването на НРД. Тогава възникна казусът с основен пакет, допълнителен пакет, нямаше яснота по пакетите и за да се спести време, така да се каже, и уточни нормативната уредба решиха да е от 1 април, защото нямаше готовност да стане от 1 януари“, припомня Жени Начева причината в момента Рамковият договор да влиза в сила от 1 април, а не от 1 януари. „Няма някаква логически обвързана съществена причина. Пак беше поради някакъв пожар“, коментира тя.
Представителят на КТ „Подкрепа“ Теодор Василев от своя страна предложи рамковите договори да се сключват за по-дълъг период от една година. Подобна идея вече е коментирана в обществото, но развитие по нея до момента не е имало.
С идеята на Василев се съгласява и председателят на Надзора Жени Начева, като допълва, че така ще се актуализират ежегодно само финансовите параметри.
До пълно съгласие и решение за предлагане на нормативни промени, които да въплътят идеята обаче, по време на заседанието не се стига.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече