Най-тежките случаи са в УМБАЛ „Св. Анна“ в София.

Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Той добави, че в лечебното заведение има четири жени, като една от тях е в тежко положение, с голяма опасност за живота.

„В Окръжна болница видях настанените от Спешното отделение и влязох в хирургическото, където видях и самата операция на жената, която е в най-тежко положение. Винаги има опасност за живота, особено за тази жена, която в момента е в операционната. Така или иначе се прави всичко от екипа, за да може да се спаси нейният живот“, каза Ананиев.

Министърът благодари на Спешната медицинска помощ, която е била изключително адекватна. „В болниците е създадена пълна организация. Екипите работят безупречно и затова искам пред вас да благодаря на д-р Близнаков и на всички останали директори и екипи в останалите болници, където са постъпили пациентите, за това, което дават от себе си. Поддържам непрекъсната връзка с всички директори на болници, в които има постъпили пациенти. Своевременно уведомяват в какво състояние са те“, заяви Ананиев. До момента жертвите от катастрофата са пет жени и един мъж.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече