От компанията представиха последните си новости в областта.

По време на форума „Медицинска Техника Инженеринг“ представи свои продукти от портфолиото си в сферата на ендоурологията. Основен акцент бяха уретералните стентове за 12 месечен престой, които са два вида: Vortek®и Biosoft®. Те са с двуслойна структура като вътрешният им слой е ригиден, за лесно въвеждане по водача, а външният – мек, за комфорт на пациента.

Vortek® е е малко по-ригиден стент, а Biosoft® е по-мек стент, като тези разновидности позволяват да се отговори на индивидуалните изисквания на всеки пациент.

Тъй като силиконът е един от най-биосъвместимите материали и най-добре се приема от организма, „Медицинска Техника Инженеринг” представи и силиконовия стент за 12 месечен престой, който дава много добър комфорт на пациента при продължителен престой и не позволява инкрустиране.

Те показаха ReTrace шафт за достъп в уретер на флексибилен уретерореноскоп, който е иновативен консуматив, защото позволява работния водач да стане обезопасителен.

Ръкохватката Elefant, която също присъстваше в презентацията, е за едновременна аспирация и иргация по време на лапароскопски процедури в урологията и хирургията, и беше предложена за работа в роботизираната хирургия.

Различни видове катетри за приложение след простатектомия също бяха в акцента на урологичните консумативи: с голям балон, силиконови с хидрофилно покритие, от ригиден и от полуригиден латекс. Представи се и нитинолов екстрактор за камъни DORMIA No –Tip, който е с 4 усукани нишки и е едно добро решение за работа при екстракция на камъни от уретера.

Снимка: Здравен навигатор

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече