Това информираха от лечебното заведение.

Две отделения, които бяха затворили врати в ловешката МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“, от 1 септември отново работят и приемат пациенти. Става въпрос за Пневмофтизиатрично и Очно отделения.

Това са информирали областния управител Георги Терзийски от ръководството на лечебното заведение, съобщават от областната администрация. Нередовно снабдяване с лекарства и консумативи, както и неизплатени заплати бяха причините за прекратяване на работата на двете отделения. Към момента заплатите в ловешката болница се изплащат регулярно.

Нов началник има и Спешно отделение към държавната болница. От началото на септември в него се е завърнал от работа в частна болница д-р Николай Дяков.

От ръководството на лечебното заведение са информирали областния управител още, че до дни ще започне работа и новият скенер, който бе предоставен на болницата от държавата през 2016 г., но досега не бе монтиран. Вече е приключил ремонтът на помещението и се очаква модерната апаратура да заработи в най-кратки срокове и да обслужва пациенти, допълват от администрацията.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече