Националният симпозиум ще се проведе на 10-11 ноември в София.

Българска Асоциация Детска Пневмология провежда IX Национален симпозиум на тема „Възпалителни заболявания на бронхобелодробната система в детската възраст“ на 10 и 11 ноември 2018г. в хотел „Интерконтинентал”, гр. София.

Събитието е разделено на седем заседания, в които ще се обсъждат различните аспекти и терапевтични решения на множество заболявания на дихателната система в детската възраст. Подходящо е за педиатри, детски пневмолози, инфекционисти, интернисти, ОПЛ и всички, които имат интерес и опит в диагностиката и лечението на възпалителни заболявания на бронхо-белодробната система при децата.

Сред темите, които ще се коментират са: Епидемиология на заболяванията на дихателната система при децата в България за периода 2013-2017 г.; Диагностични възможности на VATS в детската гръдна хирургия; Ангиографски методи в детската пневмология; Мониторинг на резистентността на микробиологичната флора в интензивни педиатрични отделения- гаранция за успех в лечението на тежките инфекции; Респираторни вируси в етиологията на белодробни заболявания в детска възраст; Биологични маркери при алергично възпаление на бронхо-белодробната система; Криптококоза - практически аспекти и др.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече