Семинар на тази тема, организираха от „Медицинска Техника Инженеринг“.

От 9 до 11 ноември 2018 г., в комплекс „Старосел” се проведе информационно-обучителен семинар на тема „Медицинските изделия в лечебните заведения”. Организатор на събитието беше „Медицинска Техника Инженеринг“ ООД, като водещ доставчик на медицински изделия за голяма част от лечебните заведения в страната.

На семинара присъстваха над 80 медицински и немедицински специалисти от различни области в лечебните заведения, представители на повече от 50 болници от почти 30 града на страната. Семинарът обединяваше много различни професионалисти – медицински сестри, лекари, счетоводители, административни ръководители, специалисти по обществени поръчки и магистър фармацевти. От страна на „Медицинска Техника Инженеринг“ ООД участваха 14 специалисти от различните области и дивизии на фирмата, като всеки от тях участваше активно в приложението на програмата.

Самата програма включваше интересна и специализирана тематика на интересни и актуанли теми от областта на нормативната уредба и сертифицирането на медицинските изделия, както и тяхното групиране, приложението и характеристиките на Ин-витро изделията в лабораторната практика, Закона за обществените поръчки. Не на последно място, бяха разгледани и съвременните европейски норми и изисквания, които определят избора на медицинските изделия или биоцидите в лечебните заведения в България.

Освен теоретична част, в рамките на семинара се проведе и практическо приложна среща със свободна дискусия, в която всеки от участниците имаше възможност да се докосне до една или друга насока от всяко направление на компанията, представено в контекста на дискутираната тематика и административно – правни казуси, пречупени през призмата на продуктовата експертиза и качество.

В заключение може да обобщим, че целите на обучителния семинар бяха да дадат повече яснота относно съвременните особености, нормативна база и специфики на работата с медицинските изделия и важните моменти при избора им, за да бъде той качествен, обоснован, икономически изгоден и в полза на всеки един пациент в ежедневната работа на лечебните заведения.

.

.

Снимки: Здравен навигатор

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече