Тема на семинара: „Медицинските изделия в лечебните заведения”.

От 9 до 11 ноември 2018 г., в комплекс „Старосел” се проведе информационно-обучителен семинар на тема „Медицинските изделия в лечебните заведения”. Организатор на събитието беше „Медицинска Техника Инженеринг“ ООД, като водещ доставчик на медицински изделия за голяма част от лечебните заведения в страната.

На семинара присъстваха над 80 медицински и немедицински специалисти от различни области в лечебните заведения, представители на повече от 50 болници от почти 30 града на страната. Форумът обедини много различни професионалисти – медицински сестри, лекари, счетоводители, административни ръководители, специалисти по обществени поръчки и магистър фармацевти.

Представяме ви коментари на част от участниците, включили се в събитието:

Цветелина Станчева

Присъствахте на интересно събитие, организирано от „Медицинска Техника Инженеринг“. Какво Ви направи впечатление, какво е важно за Вас и какви са ползите от този тип събития?

Впечатление ми направи преди всичко добрата организация, добрата колаборация между отделните екипи и представители на „Медицинска Техника Инженеринг“ и съответно на тези от лечебните заведения. Това, което ме впечатли не само сега, но и през изминалите години на съвместна работа е, че винаги се е търсела обратната връзка с клиентите, а това сме ние – лечебните заведения, без значение дали това е профил „Клинична лаборатория“, „Патоанатомия“ или става въпрос за общоболнични консумативи, медицинско оборудване, инженеринг и т.н.

Винаги, когато имаме някакви проблеми в работата от компанията винаги намират начин да извадят есенцията от тези проблеми и точно тази среща, която направиха е вследствие на много въпроси, проблеми, възникнали във връзка с работата с медицинските изделия и обществените поръчки за тях. Може би това е продиктувало при тях тази инициатива да ни съберат на едно място и да разкажат какви са съвременните изисквания към медицинските изделия, както и съответно какви са „подводните камъни“, които могат да „разбият лодката“ на всяко едно лечебно заведение. Много е трудно да се оказва качествена медицинска и здравна грижа, когато се работи с лош консуматив. Предвид нещата, които е заложил законодателят – най-ниската цена ни изправя пред проблема да работим често с нискокачествен консуматив, което може да застраши безопасността на пациента. Прекрасно е, че „Медицинска Техника Инженеринг“ успява да балансира между качеството и цена и по този начин ние имаме възможност да работим в съответствие със съвременните изисквания, за да осигурим високо качество на здравеопазването.

Емилия Балбаки

Вие бяхте един от участниците в провелия се семинар на „Медицинска Техника Инженеринг“. Какво Ви впечатли, кое бе интересното и полезното за Вас?

За мен тези семинари винаги са интересни, защото винаги се научава и нещо ново. Специално на мен такива срещи ми помагат в работата, като особено интересна за мен бе темата на инж. Екатерина Петкова, свързана със сертификати и етикети. Бих отличила също така и темата, касаеща промените, които ще настъпят при обществените поръчки от следващата година. Интересна ми беше и темата, която д-р Иванов разгледа за инфекциите, свързани с медицинското обслужване, защото мисля, че това е един основен проблем за нас в лечебните заведения.

Важно ли е във Вашата работа да се работи с престижни фирми, предлагащи качествени и иновативни продукти, тъй като е известно, че „Медицинска Техника Инженеринг“ работи с някои от най-реномираните компании по света?

Важно е, защото те отговарят на всички изисквания за качество, сертифицирани са, отговарят на всички наши запитвания, на въпросите, които възникват, идват на място да ни консултират при необходимост, обучават ни. Всичко това подпомага самия процес в болниците и повишава качеството на обслужване.

Сейнур Мюмюн

Бяхте един от участниците в провелия се семинар на „Медицинска Техника Инженеринг“. Какво Ви впечатли, кое бе интересното и полезното за Вас?

Семинарът беше перфектно организиран. Не съм изненадана, тъй като с тази фирма работим отдавна и по принцип всяко едно събитие, което те организират, се случва по този начин. Хареса ми, че ни насочиха вниманието върху промените в нормативната уредба, които предстоят. Освен това, дадоха ни и практически съвети на какво да обърнем внимание, къде най-често грешим, какви пропуски трябва да търсим; обозначенията в сертификатите, на които може би не сме обръщали толкова внимание. Получихме отговори дори на въпросите, които не бяхме се сетили да зададем, за което наистина благодаря. Това създава за мен допълнително доверие към фирмата, с която работим. Те ни насочват към грешките и пропуските- къде да ги търсим, какви са европейските изисквания и стандарти. Всичко това за мен означава, че тази фирма няма никакви притеснения и напълно се съобразява с изискванията на европейските стандарти.

.

.

Снимки: Здравен навигатор

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече