40 станаха родените деца след животоспасяващи вътреутробни операции.

Те бяха извършени от ръководителя на сектора по фетална медицина д-р Петя Чавеева (на снимката), носител на наградата „Млад лекар на годината 2018“.

В края на 2018 г. децата, родени след животоспасяваща фетална операция, станаха 40. Затова екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ ще събере щастливите семейства и техните деца на специално коледно парти на радостта. Така те ще изразят своята благодарност към д-р Петя Чавеева. На трогателното събитие ще присъстват и лекари от други лечебни заведения, благодарение на чието сътрудничество са запазени здравето и живота на бебетата. Най-малките участници на тържеството – прекрасните дечица, ще имат удоволствието не само да се видят с лекарите, спасили живота им, но и ще получат специални подаръци и ще могат да се снимат с Дядо Коледа.

Децата, на които е посветено партито, са спасени благодарение на 5 типа високоспециализирани вътреутробни интервенции – лазерна аблация на плацента, интраутеринна фетална хемотрансфузия (вътреутробно кръвопреливане), оклузия на фетална трахея с балон катетър, интерстициална лазер аблация и белодробен шънт.

От 2014 г. до днес в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се прилагат успешно няколко иновативни методики, които дават шанс за спасяването на бебетата още преди раждането им. Въпреки трудностите, бременностите завършват успешно и днес десетки семейства се радват на живи и здрави новородени.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече