Това съобщиха от здравното заведение.

Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп – викарен епископ на Софийска света митрополия и отец Бисер Костадинов – председател на църковното настоятелство към Първа САГБАЛ „Света София“ осветиха параклис в двора на лечебното заведение.

Молитвеният дом носи името „Рождество Христово“ и беше открит само няколко дни преди Коледа. Д-р Гергана Коларова, изпълнителен директор на Първа САГБАЛ „Света София“, споделя, че идеята за изграждане на параклис в двора на болницата се заражда преди повече от пет години и изразява благодарност към Дирекция „Вероизповедания“ към Министерски съвет за засвидетелстваната подкрепа и съдействие по изграждането на храма.

„Молитвеният дом е необходим на нашите пациенти, защото освен от отлична медицинска грижа, те имат нужда от кураж и духовна помощ. В храма ще могат да се помолят и запалят свещ за здраве. Там лекари, пациенти и техните близки ще намират закрила и надежда“, допълни д-р Гергана Коларова, изпълнителен директор на Първа САГБАЛ „Света София“.

В официалното събитие се включиха г-н Георги Йорданов - началник на кабинета на министъра на финансите, Министерство на финансите, г-н Емил Велинов, директор на Дирекция „Вероизповедания“ към Министерски съвет, д-р Веселин Милев, председател на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика в Столичния общински съвет, д-р Моника Чеуз, директор на Дирекция „Здравеопазване“ в Столична община, г-н Иван Чакъров, кмет на район „Красна поляна“ и д-р Гергана Коларова, изпълнителен директор на Първа САГБАЛ „Света София“.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече