Това става по линия на „Да подарим надежда за Коледа”.

„Да подарим надежда за Коледа” събира средства за лечението на деца от Кърджали, предаде dariknews.bg. Тя се провежда под патронажа на областния управител Иванка Таушанова и е посветена на лечението на две деца от областта.

4-годишният Гюркан Наим е от кърджалийското село Добриново и е родено с тежък имунен дефицит. На 18 декември в рамките на кампанията ще бъдат организирани Коледен базар и Благотворителен коледен концерт. Те ще се състоят в Дома за култура и младежки дейности в Кърджали.

5-годишният Георги Вълчев е от Кърджали, роден с детска церебрална парализа. Заболяването на Георги е установено когато той е бил на 10 месеца. До момента са проведени редица медицински процедури и предприети рехабилитационни мерки.

Набраните средства ще послужат за продължаване на рехабилитацията на Георги и генетични изследвания в чужбина на Гюркан.

Областният управител Иванка Таушанова направи равносметка за проведените досега три Коледни кампании в рамките на нейния мандат и уточни, че общата сума, събрана по време на провеждането им е 37 816 лева, послужили за лечението на 6 деца от областта.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече