Това ще стане утре в НС.

За дванадесети пореден път България ще отбележи Седмицата за предпазване от рак на маточната шийка. В периода 23-25 януари 2019 г. тематични щандове, разположени в сградата на Народното събрание, ще предоставят информация за методите за превенция на единственото до момента предотвратимо онкологично заболяване и за действащата Национална програма за първична профилактика на рака на маточната шийка. С нея България се нарежда сред групата от 91 държави в света, които имат национални програми за имунизация срещу HPV.

Седмицата за предпазване от рак на маточната шийка у нас ще се проведе под патронажа на Комисията по здравеопазването към 44-то Народно събрание на Република България.

Утре в 11:30 часа във фоайето на Народното събрание ще бъде даден официален старт на Седмицата за предпазване от рак на маточната шийка. На събитието ще присъстват д-р Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазването, народни представители, представители на Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса, Световната здравна организация, съсловни и пациентски организации и водещи медицински специалисти.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече