Семинар по темата ще се проведе на 25 април.

На 25.04.2019 г. (четвъртък) в София, в рамките на 42-ия годишен конгрес на Европейската фармацевтична студентска асоциация (EPSA), ще се проведе дискусионен семинар на тема: „Онкохематологичните заболявания: от смъртоносна диагноза към нов живот“.

Темите и лекторите в семинара ще бъдат:

 „Пътят към излекуване при онкохематологичните заболявания“ – д-р Виктория Върбанова, Военномедицинска академия (ВМА);

 „Минимална остатъчна болест и резултат от лечението“ – д-р Виктория Николова, Национална специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания (НСБАЛХЗ);

 „Клетъчни и генни терапии в хематологията“ – д-р Доротея Тодориева, Медицински университет – Плевен;

 „Лечението на пациентите „от чакалнята до хола“ – д-р Елина Белева, Медицински университет – Пловдив;

 „Напредък в детската хематология: нов шанс за нашите деца“ – д-р Атанас Банчев, Специализирана болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания (СБАЛДОХЗ);

 „Стойност на иновациите в онкохематологичните заболявания“ - проф. Генка Петрова, Медицински университет – София, президент на ISPOR за Централна и Източна Европа.

Семинарът е част от информационната кампания „Животът със злокачествени заболявания на кръвта е възможен“, която е организирана от Българското сдружение „Лимфом“, Българското медицинско сдружение по хематология, Българското медицинско дружество по детска хематология и онкология, Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM).

42-ият годишен конгрес на EPSA се провежда в София в периода 22-28 април 2019 г. Домакин на форума е Българската фармацевтична студентска асоциация (БФСА), а темата - „Хроничните заболявания – сериозна заплаха за съвременния свят“.

Конгресът събира на едно място над 350 студенти и магистри по фармация от близо 40 европейски държави. Те ще имат възможност да се включат в доброволчески здравни кампании и да посетят водещи фармацевтични компании и институции. Студентите по фармация ще могат да обменят знания и опит със свои колеги от университетите в цяла Европа.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече