На Международно училище по лазерна гинекология.

Болница „Надежда“ е основен обучителен център на Международното училище по лазерна гинекология. Престижният проект е на проф. Серхио Хаимович, водещ хирург по гинекелогия, който първи в света въвежда медицинския лазер в офис хистероскопията, съобщиха от лечебното заведение.

На 6 юли 2019 г. проф. Хаимович, д-р Георги Стаменов и д-р Димитър Цветков проведоха първото обучение по проекта в болница „Надежда“.

То беше посветено на офис хистероскопията - съвременен щадящ метод, който позволява диагностика и лечение на различни гинекологични заболявания в рамките на една и съща процедура. Методът се ползва за хирургични интервенции като премахването на полипи, миоми, при аденомиоза, за биопсия при находки на злокачествени формации в маточната кухина. За разлика от традиционната хистероскопска операция, този тип процедури не изискват упойка и предварителна подготовка на пациента, могат да се провеждат в амбулаторни условия и се отличават със значително по-кратък възстановителен период.

Специалисти по гинекология от България и чужбина участваха в специализираното обучение в болница „Надежда“. Акцент бяха практическите аспекти от използването на хистероскопската техника, упражнения на хистероскопски симулатори и демонстрационни операции на живо. Специално внимание лекторите отделиха на комфорта и безопасността на пациента по време на процедурата.

Мисията на Международното училище по лазерна гинекология е да даде възможност на гинеколозите по целия свят да въведат лазерна технология в тяхната рутинна практика. Започвайки с цялостна програма за обучение по лазерна хистероскопия, предстои училището да стартира обучения за прилагане на лазер в лапароскопски и вулвовагинални процедури.

Първият обучителен център е базиран в болницата в София. В ход е създаването на клонове на училището в Западна Европа, Латинска Америка и Австралия. Партньорството на Лазерното училище и болницата продължава на 13 и 14 септември със съвместен международен медицински форум на тема – Миоми и предизвикателства пред репродуктивната хирургия.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече