Инвестирани са 130 000 лв. от Общината.

„Столична община инвестира 130 000 лв. за обновяване на физиотерапията в 12-то ДКЦ, район „Люлин“. С тези средства са закупени 18 нови апарата, които да повишат качеството на предлаганите медицински услуги. Апаратите служат за магнитотерапия, електротерапия, лазертерапия, както и различен тип диагностика“. Това каза заместник-кметът на София Дончо Барбалов, който заедно с директора на ДКЦ 12 д-р Василев провериха обновената физиотерапия на центъра.

„Новата апаратура развива възможностите на лечебното заведение и по този начин ще може да се предложи още по-качествена медицинска помощ за всички пациенти“, заяви д-р Василев.

През последните 4 години в 12-то ДКЦ са инвестирани общо 1,3 млн. лв., като част от тях са привлечени чрез Фонд за енергийна ефективност, Програмата Jessica и Столична община.

Общо в общинско здравеопазване за 4 години са инвестирани 9,1 млн. лв., като средствата са вложени в подобряването на сградния фонд и модернизиране на апаратурата в болниците.

Столичната община инвестира и 270 00 лв. във Втора МБАЛ, където е доставена нова апаратура, спомагаща за по-добрата работа на интензивното отделение на клиниката по кардиология, микробиологичната лаборатория и неврологично-интензивния сектор, информираха от местната власт в София.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече