Той ще се използва от УМБАЛ „Света Марина“.

Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина на УМБАЛ „Св. Марина“ вече разполага с роботизиран високоенергиен лазер. Той бе закупен от Медицински университет-Варна, съобщиха от учебното заведение.

Модерният лазер е последна генерация на лазерните апарати с много широки възможности за употреба. Роботизираната версия позволява да бъдат обработвани големи части от тялото на пациента изключително бързо и ефективно с дълбочина на проникване от 4- 4, 5 см., като по този начин се повлияват ефективно по-голяма част от патологиите на опорно-двигателния апарат и периферната нервна система. Той може да бъде прилаган и като монотерапия, а сред широкия спектър на заболявания, които може да лекува са и често срещаните сред популацията болки в гръбнака. Всякакъв вид спортни травми също могат да бъдат повлияни от техниката. Изключително добър ефект той има при дисковите хернии и дегенеративни заболявания на опорно-двигателния апарат.

Лазерът дава възможност лечението да се започне изключително рано- едва 24 часа след началото на болката, което е огромно предимство, тъй като при повечето апарати с които се работи у нас трябва да се изчака между 7 и 10 дни преди да се започне физиотерапията.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече