Напомни доц. Ат. Мангъров от Инфекциозна болница.

„Хората не искат да разберат простия факт, че ако не се ваксинират, ще се разболяват“. Това заяви пред БНТ доц. Атанас Мангъров (на снимката), началник на Първо детско отделение в Инфекциозна болница.

Както ви информирахме, Европейската комисия и Световната здравна организация вече отправиха апел към социалните мрежи срещу разпространяването на неверни новини относно ефекта на ваксините върху организма.

Доц. Мангъров отчете, че от началото на тази година има 1157 случая на морбили в страната, а за същия период на 2018 г. те са били едва 8. „През 2010 г. имаше епидемия от морбили, при която се разболяха 24 000 души. 24 деца умряха. При морбили на 1000 болни един умира. За това заболяване има задължителна и безплатна ваксина. Това, което се случва с морбили, се дължи на факта, че се натрупва неимунно население, защото хората не се ваксинират. Не го правят, защото няма кой да ги накара, защото са полудиви субекти, които са извън света или пък защото са много умни и си мислят, че всичко, което го има, се намира в интернет“, коментира специалистът. Доц. Мангъров прогнозира ръст на случаите на заразени, защото със започването на училището при децата се създава допълнителна предпоставка за това.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече