Инициативата е на фармацевтична компания Vedra.

От фармацевтичната фирма очакват в новата организация да се включат и други фарма-компании, с интерес към пробиотичната медицина.

Начело на новото Сдружение застава д-р Мила Ковачева-Славова (вляво на снимката) от УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ“, асистент към Катедра по гастроентерология, Клиника по гастроентерология. Зам.-председател на УС на организация е д-р Диана Милушева (вдясно на снимката), член на Борда на директорите на Vedra, медицински директор на фармацевтичната компания.

Очаквайте блиц-интервюта с тях двете утре в Здравен навигатор.

(От ляво на дясно д-р Мила Ковачева-Славова, д-р Диана Милушева и инж. Светослав Попов)

За секретар на Българско сдружение по пробиотична медицина бе избран инж. Светослав Попов, който е микробиолог.

.

На Учредителното събрание присъстваха лекари от различни медицински специалности. Най-много бяха представителите на гастроентерологичната общност и инфекционистите, които работят вече с пробиотици и имат най-сериозен опит в тази област. Освен тях, бяха поканени също невролози, АГ-специалисти, педиатри и пр. Сред гостите имаше също лекари от Сърбия, Македония и Румъния, където Vedra има свои подразделения.

Новата организация ще си сътрудничи с Асоциациите за пробиотици в Австрия и Германия, както и ще се фокусира върху разширяване на възможностите за обучения, участие в международни форуми и пр., насочени към младите кадри.

Снимки: Здравен навигатор

Мария Радмилова

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече