Страната ни ще се включи в 27-тата Европейска седмица по гастроентерология (UEG Week).

27-тата Европейска седмица по гастроентерология (UEG Week) ще се проведе в Барселона в периода от 19-ти до 23-ти октомври. Конгресът се организира от Европейското обединение по гастроентерология (UEG) и събира традиционно около 14 000 лекари от цял свят.

Tази година на UEG Week ще има рекордно силно българско участие. На научния форум ще присъстват десетки българи от цялата страна, а д-р Радислав Наков, дм от Клиниката по гастроентерология на УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ“ е първия българин част от управителния съвет на (UEG). Д-р Наков отговаря за младите гастроентеролози в Европа, директор е на Лятното училище за млади гастроентеролози и е част от Комисията по обучение на организацията.

Д-р Наков ще бъде модератор на две сесии за възпалителни чревни заболявания и сесия за медицинско образование на младите гастроентеролози в Европа. Също така, младият лекар ще бъде и жури на постерната сесия на тема „IBD – болест на Крон и улцерозен колит“.

Цели 12 са презентациите на български лекари по време на UEG Week, което е рекорд за нашата страна. Д-р Иван Лютаков от ИСУЛ има две презентации – една на постер и една приета за пленарен доклад, което е огромно признание за научното съдържание на разработката, която описва нови биомаркери за оценка на хроничната диария.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече