Благотворителна инициатива на фондация „Майки за донорството“ и МБАЛ „Надежда“.

Благотворителен коледен базар за двойки с репродуктивни проблеми, 100 безплатни прегледа от водещи репродуктивни специалисти и емоционална среща със семейства, станали родители, благодарение на дарен репродуктивен материал. Всичко това и още много изненади са подготвили организаторите на инициативата „Дни на донорствто“, която ще се проведе на 6-ти, 7-ми, и 8-ми декември в централното фоайе на болница „Надежда“.

С подкрепата на фондация „Майки за донорството“ от 2014-та година до днес са родени близо 1500 деца. Равносметката на неправителствената организация показва, че всяка година броят на донорите се увеличава с 20%. Всеки, който желае да подкрепи двойките, чиято единствена възможност за дете е донорският репродуктивен материал, може да закупи коледна изненада от благотворителния базар във фоайето на болница „Надежда“. Представители на фондация „Майки за донорството“ ще споделят своя опит и ще разясняват възможностите за даряване на репродуктивен материал при жени и мъже, съгласно българското законодателство.

Седмото издание на инициативата ще бъде подкрепено от Изпълнителната агенция „Медицински надзор“. Като естествено продължение на националната кампания в подкрепа на донорството „Да. За живот!“, в болницата ще бъде открит специален информационен кът, посветен на донорстовто на органи, тъкани и клетки, а доброволци на Българския червен кръст ще раздават информационни материали в болница „Надежда“.

Официалното откриване на инициативата ще е на 6-ти декември от 10.00 часа в централното фоайе на болницата. Ще присъстват изпълнителният директор на ИА „Медицински надзор“ Росен Иванов, ръководството на болница „Надежда“, репродуктивни специалисти, семейства с деца, родени благодарение на донорски репродуктивен материал и донори.

На 8-ми декември репродуктивните специалисти на МБАЛ „Надежда“ д-р Георги Стаменов, д-р Събина Персенска, д-р Димитър Цветков, д-р Теодора Тихомирова и д-р Стела Чапанова ще извършват безплатни прегледи на 100 двойки, които искат да имат деца. Прегледите ще се извършват само след предварително записване на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. В подкрепа на инициативата на фондация „Майки за донорството“ болница „Надежда“ ще предостави три безплатни ин витро процедури с донорска яйцеклетка.

На 7-ми и на 8-ми декември благотворителният базар продължава, а от 10:30 ч. започва детска празнична програма. Дядо Коледа ще дойде с чувал, пълен с подаръци.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече