Обявиха от болнични асоциации.

„Не отговаря на истината, че лечебните заведения нерегламентирано изискват доплащания от пациенти, които имат доброволно здравно осигуряване. Наличието на доброволно здравно осигуряване – само по себе си – без да се вземе предвид неговия размер и покритие, не би могло да се сложи под един общ знаменател!”. Това написаха в общо писмо от Българска болнична асоциация и Националното сдружение на частните болници. Изявлението им е изпратено до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

От болничните организации предлагат всички отговорни институции, както и застрахователните обединения, да обсъдят открито възможностите които разкрива допълнителното здравно осигуряване. „Настояваме за открит диалог, а не за хвърляне на клевети в публичното пространство”, допълват оттам.

„Не отговаря на истината, че лечебните заведения нерегламентирано изискват доплащания от пациенти, които имат доброволно здравно осигуряване. Наличието на доброволно здравно осигуряване – само по себе си – без да се вземе предвид неговия размер и покритие, не би могло да се сложи под един общ знаменател! Така представена информацията считаме, че внушава съществуване на нелоялни практики в лечебните заведения и накърнява сериозно крехкото доверие на пациентите в болничната система“, пишат от болничните асоциации.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече