Пациентите отличиха „Майчин дом“ с приза.

Изпълнителният директор на Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин дом“ бе удостоен с наградата „Най-добър мениджър на Добра болница“, а пациентите избраха „Майчин дом“- София за своя болница, като отличиха най-голямото и най-старото акушеро-гинекологично лечебно заведение в страната с наградата „Добра болница“. Церемонията се състоя на 23 януари 2020 г. в литературен клуб „Перото“. Наградата получи лично проф. Иван Костов – изпълнителен директор на „Майчин дом“.

„Това е болница с вековна история и много интересна съдба, като започнем от създаването й от Княгина Мария – Луиза, което е един благороден акт – тя подарява цялата си зестра, за да се създаде един Матернитет и България, в началото на 20 век, да има своята болница за майчино и детско здраве. Днес болницата е най-голямата акушеро-гинекологична болница на Балканите. В нея работят над 200 акушерки и над 100 лекари, имаме над 3800 раждания за миналата година, над 4300 гинекологични операции. При нас се намират и ключовите катедри към МУ-София по акушерство и гинекология, по анестезиология и реанимация, генетика, неонатология“, коментира проф. Костов и допълни, че това отличие е стимул за целия екип на болницата да продължава да се развива още по-смело и по-уверено. „За мен е гордост и чест да работя с колегите, които според мен са най-силния екип в нашата специалност. Това е задължение да работим в посока болницата да дава все по-високи резултати. А резултатите на „Майчин дом“ надминават тези на средноевропейските болници“, подчерта изпълнителния директор на „Майчин дом“.

Коалиция „Добра болница“ обединява неправителствени организации на пациенти, която сертифицира болниците за провеждана политика на прозрачност и грижа за пациентите. В нея участват Център за защита правата в здравеопазването, Пациентските организации „Заедно с теб“, Сдружение за развитие на българското здравеопазване и Дара хелп, а в гласуването участват пациенти от цялата страна.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече