Информираха от лечебното заведение.

Лекари от Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик отстраниха миома с размер на новородено бебе, информираха от болницата. Сложната операция за отстраняване на матката заедно с тумора, е извършена от началника на отделението д-р Илиян Траянов в екип с акушер-гинеколозите д-р Иван Китов, д-р Петя Дудова, анестезиолог д-р Боряна Христова и акушерката Петя Дулчева.

Преди интервенцията се e наложило на 41-годишната жена два пъти спешно да бъде прелята кръв, поради ниски нива на хемоглобина. Операцията продължава повече от час и завършва успешно. Отстраненият тумор тежи 3 килограма, а пациентката - Иванка Иванова от с. Црънча вече е в стабилно състояние и днес за първи път след операцията е раздвижена, уточняват от екипа, извършил операцията. Биологичен материал е изпратен за хистологично изследване.

Пациентката преди два месеца отива в Хирургично отделение на МБАЛ-Пазарджик, където началникът д-р Георги Стоилов я оперира от апeндецит. Той открива миомата и я съветва да потърси д-р Траянов и да не отлага нова операция. След възстановяването от първата операция, жената се доверява на д-р Траянов и дава съгласие да бъде оперирана. Пациентката ще остане в болницата още 5 дни.Съветът на медиците е жените редовно да ходят на профилактични прегледи и да не отлагат операция, когато се налага, за да не стигат до усложнения.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече