Това информираха от лечебното заведение.

По повод Международния месец за повишаване на информираността относно ендометриозата УМБАЛ „Софиямед“ се присъединява към инициативата, организирана от фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“ в партньорство с фондация „Искам бебе“, под патронажа на Комисията по здравеопазването към Народното събрание и обявява безплатни прегледи. Това информираха от лечебното заведение.

Акушер-гинеколозите от болницата д-р Георги Кръстев, д-р Венелин Иванов, д-р Тина Тодорова, д-р Светлана Златкова, д-р Денислава Иванова и д-р Зорница Бутева ще преглеждат безплатно всяка събота на месец март и първата седмица на месец април - 7,14,21,28 март и 4 април, от 13:00 до 15:00ч. Необходимо е предварително записване на тел.: 02 465 00 00 и +359 895 555 444 на адрес: УМБАЛ „Софиямед“, бул. Г.М.Димитров 16.

Част от инициативите посветени на ендометриозата в световния месец на заболяването е и глобалното движение EndoMarch. Идеята за него се ражда през 2014 г., когато група лекари и пациенти решават да обединят усилия, за да повишат чувствителността и информираността на обществото по темата. Кампанията EndoMarch цели да привлече вниманието на широката общественост към ендометриозата и да отправи призив към лекарската общност за промяна в начините на диагностициране и лечение на заболяването. В него участват организации от над 60 държави в цял свят.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече